Rostade vaxbönor med mandel

Rostade vaxbönor med mandel
Foto: Zeta

Rostade vaxbönor med mandel

5 ingredienser

30 m

Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

Zeta Extra jungfruolivolja Classico
Zeta Extra jungfruolivolja Classico produkt NY

Zeta Extra jungfruolivolja Classico

Zeta Extra jungfruolivolja Classico har en fyllig olivsmak som följs av en mild eftersmak. Perfekt till matlagning!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g vaxbönor (eller haricots verts)
  • 50 g mandelspån
  • 2-3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • salt
  • peppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rensa bönorna genom att ta bort blomfästet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja. Sätt in i ugnen så att bönorna blir mjuka och får färg och salta.
  3. Rosta mandeln i en stekpanna med en gnutta olivolja så att de blir gyllenbruna.
  4. Lägg upp bönorna och strö mandeln över. Ringla gärna på lite extra olivolja.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Varm bruschetta med burrata

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer