Rostade sötpotatispommes med riven belper knolle

Rostade sötpotatispommes med riven belper knolle
Foto: Martin Nordin
Martin nordin profilbild
Martin nordin profilbild

Rostade sötpotatispommes med riven belper knolle

Av: Martin Nordin

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

Sötpotatispommes som toppas med skirat vitlökssmör och riven ost. Flottgott! Recept ur kokboken Gröna burgare.

Ingredienser

  • 4 sötpotatisar
  • 3 msk jordnötsolja
  • salt
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk smör
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 50 g Belper Knolle (schweizisk hårdost) eller parmesanost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär sötpotatisen i halvcentimetertjocka stavar (du behöver inte skala den först). Bred ut sötpotatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Ugnsrosta sötpotatisen i 20–30 minuter. Rör om då och då.
  3. Skala och krossa vitlöksklyftorna med bredsidan på en kniv. Lägg vitlöken i en kall kastrull tillsammans med smöret. Smält smöret på låg värme. Ta kastrullen åt sidan och låt stå i några minuter så att smöret tar smak av vitlöken.
  4. Häll det skirade smöret i en skål (släng bottensatsen och vitlöken).
  5. Lägg pommesen på ett fat, skeda över skirat och riven ost.