Rostade rädisor med grillsås

Rostade rädisor med grillsås
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rostade rädisor med grillsås

7 ingredienser

30 m

Ugnsrostade rädisor med vitkök, olivolja, lite örter och en riktigt krämig och god grillsås blir det bästa tillbehöret inför grillningen! Servera som en del av middagen eller ät dem som ett tilltugg eller snacks.

Ingredienser

portioner sats
  • ca 200 g rädisa [1 knippe]
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2-3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2-3 kvistar persilja, hackad
  • srirachamajonnäs, till servering

Gör så här

  1. Skär bort blasten och skölj rädisorna noga. Skär dem på mitten och lägg dem på bakplåtspapper i en ugnsfast form.
  2. Hacka vitlöken fint och strö över rädisorna, ringla över olivoljan, salt och peppar. Vänd runt så allt blandas i formen.
  3. Rosta rädisorna i ugnen på 220 grader i ca 15-20 minuter.
  4. Ta ut och strö över persiljan.
  5. Servera med en god sås till exempel srirachamajonnäs.