Rostad strömming med apelsin, kapris och rödlöksvinägrett

2 röster
ca 30 m
4
ca 30 m
4

Du behöver

  • 500 g strömmingsfiléer
  • salt och kryddpeppar
  • 50 g smör

Apelsinvinägrett

  • 1 rödlök
  • 1 apelsin
  • 2 msk smör
  • 2 msk kapris
  • 2 msk solrosolja
  • 1-2 tsk honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och kryddpeppar

Garnering

  • 2 msk smör, smält
  • persilja, hackad
  • kavring, till servering
  • gräddfil, till servering

Gör så här

  1. Skär strömmingen längs ryggen till fina filéer, lägg dem på plåt med smör, salt och kryddpeppar.
  2. Rosta 5 min på 225 g så att det tar lite färg.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Finriv skalet på apelsinen, filea ut fina apelsinfiléer. Stek löken i smöret utan att det tar färg.
  5. Blanda i kaprisen, apelsinskalet, filéerna oljan, honungen och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg det på nyrostade strömmingen och servera lite kavring och gräddfil till.
17 december 2015

Fler goda recept