Rostad spetskål med gröna blad och tahiniyoghurt

0 röster
35 m
4

Rostad spetskål som serveras med en yoghurtsås med smak av vitlök, citron och tahini. Toppa med nötter och gröna blad.

Viktigt! Var noga när du plockar ätbara blommor och gröna blad ute i naturen, ta bara de du är säkra på inte är giftiga

Visa mer
35 m
4

Du behöver

  • 1-2 spetskål
  • 2 buntar gröna blad (vattenkrasse, ruccola, ätbart ”ogräs” och blommor)
  • 3 msk rostade nötter
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 3 msk olivolja
  • salt

Tahiniyoghurt

  • 1 dl fet yoghurt (tex grekisk)
  • 0,5 tsk vitlök, riven
  • 1 citron
  • 1 msk tahini

Gör så här

  1. Dela spetskålen i 4 klyftor, salta på snittytan och ringla på lite olivolja.
  2. Ställ i ugn och låt rosta spetskålen i ca 30 minuter, den ska gärna får rejält med färg. Lämna en liten glipa på ugnen för att släppa ut ånga.
  3. Riv vitlöken och skalet på citronen, pressa ut citronjuicen och blanda med tahini och yoghurt.
  4. Tvätta de gröna bladen och slå av vattnet
  5. Toppa spetskålen med yoghurtsås, nötter och gröna blad. Servera surdegsbrödet på sidan eller skär ned och rosta till krutonger
1 juni 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept