Rostad spetskål, grönkål och svartkål

koket.se
Rostad spetskål, grönkål och svartkål
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Rostad spetskål, grönkål och svartkål

7 ingredienser

25 m

Att rosta kål i ugn är ett suveränt sätt att göra kålen lite mildare och sötare i smaken. Tillsammans med rostade mandlar och torkade aprikoser blir det här en utmärkt rätt att duka fram på buffén.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner10 - 12 bufféportioner
  • 400 g spetskål
  • 2 krukor grönkål
  • 1 kruka svartkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 50 g sötmandel
  • 100 g torkade aprikoser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär kålen i bitar. Häll över olja och tillsätt salt. Knåda kålen med händerna ca 5 minuter. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och rosta kålen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  2. Skålla, skala och grovstrimla mandeln. Rosta den i en stekpanna på medelvärme tills den är knaprig och börjar få färg. Strimla aprikoserna.
  3. Toppa kålen med mandel och aprikoser och servera.