Rostad pepparkaka med ädelost och het honung

Rostad pepparkaka med ädelost och het honung
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Rostad pepparkaka med ädelost och het honung

7 ingredienser

30 min

Söt pepparkaka möter salt ädelost och krispigt päron i den här lilla snitten. Passar utmärkt att servera som tilltugg till glöggen.

Ingredienser

  • 1 färdig mjuk pepparkaka
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 3-4 kvistar timjan
  • 1 dl honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 päron
  • 200 g blåmögelost mild, gärna Bredsjö blå

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär pepparkakan i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt. Rosta i ugnen tills de får en fin och krispig yta, ca 7-10 minuter.
  3. Finhacka chilin. Repa av bladen på timjankvistarna. Lägg timjan och chili i en kastrull tillsammans med honung och vinäger.
  4. Värm honungsblandningen på svag värme.
  5. Skär päronen i tunna klyftor.
  6. Skär osten i fina skivor och lägg på pepparkakan. Lägg päronen på osten och ringla över honungen.