Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Ingelsta Rostad paprikasoppa med kalkonbacon
Foto: Ingelsta kalkon

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

11 ingredienser

20 m

Den söta paprikan och kalkonbaconets sälta gifter sig perfekt i denna soppa. Njut av soppan tillsammans med en bit bröd och turkisk yoghurt med persilja.

Ingredienser

portioner
  • 200 g Ingelsta kalkonbacon, strimlad
  • 4 röda paprikor, urkärnade och hackade
  • olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0,25 kruka persilja, finhackad

Gör så här

  1. Fräs paprika i olivolja i en vid kastrull på hög värme så att paprikan får ordentligt med färg.
  2. Tillsätt lök och 2/3 av baconet och låt det fräsa med tills löken är mjuk. Häll på grönsaksbuljong och låt koka i ca 10 minuter utan lock.
  3. Stek under tiden resten av baconet tills det fått fin färg.
  4. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Servera med yoghurt, det sista baconet och lite persilja på toppen