I samarbete med Ingelsta Kalkon

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

20 röster
20 m
4
Ingelsta Rostad paprikasoppa med kalkonbacon
Foto: Ingelsta kalkon

Den söta paprikan och kalkonbaconets sälta gifter sig perfekt i denna soppa. Njut av soppan tillsammans med en bit bröd och turkisk yoghurt med persilja.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g Ingelsta kalkonbacon, strimlad
  • 4 röda paprikor, urkärnade och hackade
  • olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyfta vitlök, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0,25 kruka persilja, finhackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fräs paprika i olivolja i en vid kastrull på hög värme så att paprikan får ordentligt med färg.
  2. Tillsätt lök och 2/3 av baconet och låt det fräsa med tills löken är mjuk. Häll på grönsaksbuljong och låt koka i ca 10 minuter utan lock.
  3. Stek under tiden resten av baconet tills det fått fin färg.
  4. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Servera med yoghurt, det sista baconet och lite persilja på toppen

laddar fler recept...

Laddar fler recept...