I samarbete med Ingelsta Kalkon

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

20 m
4
Ingelsta Rostad paprikasoppa med kalkonbacon
Foto: Ingelsta kalkon
20 m
4

Du behöver

  • 200 g Ingelsta kalkonbacon, strimlat
  • 4 stora röda paprikor, urkärnade och hackade
  • olivolja
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • salt och svartpeppar

Till servering

  • turkisk yoghurt (10%)
  • persilja, finhackad

Gör så här

  1. Fräs paprika i olivolja i en vid kastrull på hög värme så att paprikan får ordentligt med färg.
  2. Tillsätt lök och 2/3 av baconet och låt det fräsa med tills löken är mjuk. Häll på grönsaksbuljong och låt koka i ca 10 minuter utan lock.
  3. Stek under tiden resten av baconet tills det fått fin färg.
  4. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Servera med yoghurt, det sista baconet och lite persilja på toppen
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Ingelsta Kalkon

Visa alla recept från Ingelsta Kalkon