Rostad morot med sesam, koriander, chili och lime

Rostad morot med sesam, koriander, chili och lime
Foto: Charlie Drevstam
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Rostad morot med sesam, koriander, chili och lime

7 ingredienser

45 m

För att de inte ska skrumpna ihop för mycket bakar jag morötterna hela i ugnen och skär upp dem först därefter. Jag gillar när det är lite hetta i den här rätten, så snåla inte med chilin. Koriandern används nästan som salladsblad, så skär inte i för små bitar. /Tommy

Recept ur boken "Sallad" av Tommy Myllymäki.

Ingredienser

portioner
  • 600 g morot, skalade eller skrubbade
  • 1 knippe koriander, grovskuren
  • 1 röd chilifrukt, finskivad
  • 3 msk vita och svarta sesamfrön, rostade
  • 1 limefrukt, finrivet skal och pressad saft
  • ev 2 tsk honung
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Baka morötterna hela med olja och salt i en ugnssäker form mitt i ugnen cirka 30 minuter, tills de är helt genomlagade och har fått fin färg. Låt svalna lite och skär upp i bitar.
  3. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.