Rostad majssoppa med tacosmak

Kockens Rostad majssoppa med tacosmak
Foto: Jönsson Bilder

Rostad majssoppa med tacosmak

12 ingredienser

20 m

Kryddig och gräddig soppa på rostad majs och tacokryddor. Busenkel att göra och riktigt god!

Ingredienser

portioner
  • 450 g majskorn
  • smör, till stekning
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4-6 krm Kockens chilipeppar
  • 1,5 tsk Kockens chilipulver
  • 1 tsk Kockens paprikapulver
  • 1 tsk Kockens oregano
  • 1 tsk Kockens spiskummin
  • salt
  • 5-6 dl grönsaksbuljong, på fond (eller tärning)
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Rosta majskornen i en stekpanna med smör tills de börjar få lite färg. Tillsätt hackad gul lök och fint riven vitlök och stek ytterligare några minuter.
  2. Lägg över i majsen i en kastrull eller gryta. Tillsätt kryddor, häll i buljong och grädde. Låt alltsammans puttra ihop i ca 10-15 minuter.
  3. Smaka av soppan och tillsätt mer kryddor om det behövs.
  4. Servera tillsammans med knäckebröd och ost.