Rostad majssalsa med sriracha

Rostad majssalsa med sriracha

0

8 steg att laga

11 ingredienser

20 m

Här har du en salsa som heter duga med både rökig smak från chipotle och chilisting från TABASCO® Sriracha pepparsås, som innehåller ett duktigt stänk av den vinägerbitiga röda pepparsåsen som lagras tre år på ekfat. Genom att först rosta majsen lyfter smakerna.

Tabasco Produktbild_02

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Tabascos produkter.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 150 g majs (på burk)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk TABASCO® Chipotle pepparsås
  • 0,5 tsk Maldon havssalt
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • 1 rödlök (liten)
  • 1 plommontomat
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0,5 tsk hel kummin, mortlad
  • 0,5 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 0,5 limefrukt, färskpressad juice

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll av majsen och låt rinna av.
  3. Blanda majsen med olivolja och TABASCO® Chipotle pepparsås.
  4. Sprid ut majsen på en bakpappersklädd plåt. Strö över havssalt. Rosta i mitten av ugnen tills den har fått fin färg, ca 15 minuter.
  5. Skala och finhacka vitlöken. Skala, dela och finhacka rödlöken. Skär tomaten i små tärningar.
  6. Hacka koriandern.
  7. Blanda rostad majs, vitlök, rödlök, tomat och koriander med resterande ingredienser.
  8. Servera den rostade majssalsan till tacos, revbensspjäll eller som grilltillbehör.
TIPS!
läs mer
Klassisk lasagne med béchamelsås

Tips från Tabasco!

Fler smakrika recept med Tabasco hittar du här

Läs mer