Rostad kålsallad med grillad spetspaprika och pak soi

6 småportioner

Maya Samuelssons dryckestips

Ata Rangi Crimson Pinot Noir 2014
Nya Zeeland
Nr: 6328

23 juni 2017
6 småportioner

Du behöver

  • 1 spetskålshuvud
  • 2 spetsparika
  • 3 pak choi
  • olivolja
  • salt
  • plockad körvel
  • strimlad slätbladig persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär spetskålshuvudet i mindre bitar, och blanda med olivolja och salt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 15-20 min tills kålen är lite frasig.
  2. Skär av de gröna bladen och strimla dem grovt.
  3. Dela den vita, nedre delen av kålen på längden och droppa lite olivolja på snittytan. Dela paprikan. Salta. Grilla tills den är mjuk.
  4. Blanda spetskål, grillad pak choi, paprikan och de strimlade bladen till en sallad. Strö strimlad persilja och körvel på toppen.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept