Gazpacho med krispig topping

Arvid Nordqvist Rostad gazpacho med krispig topping
Foto: Eva Hildén

Gazpacho med krispig topping

17 ingredienser

30 m

Hemligheten bakom den här soppans härligt djupa smak är rostade grönsaker! Genom att rosta grönsakerna till soppan får den nämligen en djupare smak, som förstärks ytterligare av umami från ponzusåsen och mild hetta från TABASCO®.

Tips! Gazpacho är en perfekt bufférätt. Häll upp soppan i små glas och ställ en flaska TABASCO® Original pepparsås bredvid. Sedan kan gästerna hotta upp soppan efter tycke och smak.

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco Produktbild

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 0,5 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 skiva surdegsbröd
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • 4 dl tomatjuice
  • 2 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 2 dl grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
  • 2 is

Krutong- och kåltopping

  • 50 g grönkål
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • Maldon havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa och skär fänkålen i mindre bitar. Dela, kärna ur och grovtärna paprikan. Skala och skär löken i mindre bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Skär brödet i tärningar.
  3. Lägg grönsakerna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivoljan. Krydda med havssalt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Lägg de rostade grönsakerna i en mixer. Tillsätt tomatjuice, TABASCO® Buffalo pepparsås, ponzusås och is. Mixa slätt.

Krutong- och kåltopping

  1. Plocka bladen från kålstammen och bryt i mindre bitar. Skär brödet i tärningar. Rör ihop olivolja och TABASCO® Grön pepparsås. Pensla på brödet. Stek det sedan till krispiga krutonger i en stekpanna tillsammans med grönkålen. Strö över havssalt. Tillsätt eventuellt mer olivolja under stekning.
  2. Häll upp soppan i skålar eller glas. Strö över krutong- och kåltoppingen och servera gärna med extra TABASCO® Grön pepparsås.
TIPS!
Fler tips!
Tabasco Chicken tikka masala med gurkraita

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer