Rostad gazpacho med krispig topping

0 röster
30 m
4-6
Arvid Nordqvist Rostad gazpacho med krispig topping
Foto: Eva Hildén
Sponsrat innehåll:

Ta fram det bästa och lyft smaken med Maldon havssalt.

maldon_produktbild_01

Hemligheten bakom den här soppans härligt djupa smak är rostade grönsaker! Genom att rosta grönsakerna till soppan får den nämligen en djupare smak, som förstärks ytterligare av umami från ponzusåsen och mild hetta från TABASCO®.

Tips! Gazpacho är en perfekt bufférätt. Häll upp soppan i små glas och ställ en flaska TABASCO® Original pepparsås bredvid. Sedan kan gästerna hotta upp soppan efter tycke och smak.

30 m
4-6

Du behöver

  • 0,5 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 skiva surdegsbröd
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk Maldon havssalt
  • 4 dl tomatjuice
  • 2 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 2 dl grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
  • 2 is

Krutong- och kåltopping

  • 50 g grönkål
  • 2 skiva surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • Maldon havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa och skär fänkålen i mindre bitar. Dela, kärna ur och grovtärna paprikan. Skala och skär löken i mindre bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Skär brödet i tärningar.
  3. Lägg grönsakerna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivoljan. Krydda med havssalt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Lägg de rostade grönsakerna i en mixer. Tillsätt tomatjuice, TABASCO® Buffalo pepparsås, ponzusås och is. Mixa slätt.
  5. Krutong- och kåltopping
    Plocka bladen från kålstammen och bryt i mindre bitar. Skär brödet i tärningar. Rör ihop olivolja och TABASCO® Grön pepparsås. Pensla på brödet. Stek det sedan till krispiga krutonger i en stekpanna tillsammans med grönkålen. Strö över havssalt. Tillsätt eventuellt mer olivolja under stekning.
  6. Häll upp soppan i skålar eller glas. Strö över krutong- och kåltoppingen och servera gärna med extra TABASCO® Grön pepparsås.
3 mars 2020