Det ser både trevligt ut och smakar extra gott med rosmarinkvistar som spett. Men de måste vara grova, annars får du byta ut dem mot träspett och krydda marinaden med rosmarin. Köttet ska marineras i 2 timmar, så planera i god tid.
600 g lammytterfilé, putsad (benfri kotlettrad av lamm)
12 rosmarinkvistar, grova (eller träspett)
1 gul lök
1 klyfta vitlök
0,5 dl olivolja
gourmetsalt
malen svartpeppar
Gör så här
Dela köttet i kuber. Skala och dela löken i tunna klyftor. Repa bort de understa bladen på rosmarinkvistarna, som ska användas som spett.
Skala och riv vitlöken. Blanda rosmarinbladen med olivolja och vitlök och marinera köttet i ca 2 timmar.
Varva köttet med lökklyftorna på rosmarinkvistarna/träspetten. Krydda lammköttet med salt och peppar och grilla spetten över het glöd, ca 2–4 minuter på varje sida. Anpassa tiden efter hur genomstekt du vill ha köttet.