Att grava lax tar två dygn. Laxen ska dessutom frysas in ett dygn före gravningen, så här är det planering som gäller. Men när allt är klart är det bara att skiva upp och servera!
Blanda ihop socker, salt och peppar. Gnid in laxen med blandningen. Lägg ihop filéerna med rikligt med dill emellan. Lägg gärna laxen “skavfötters” i en plastpåse. Knyt ihop påsen och förvara laxen i kylen. Vänd den gärna några gånger under tiden och beräkna gravningen till två dygn.
Senapssås: Rör samman senap, vinäger, HP-sås, worchestershiresås, socker, salt och vitpeppar. Blanda ner oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle.
Skiva laxen riktigt tunt. Fördela skivorna på fyra assietter. Dekorera med sallat, citron och dill. Du som är riktigt händig kan skära ut smala skivor av laxskinnet och steka dem till dekoration. Senapssåsen serveras separat.