Rosensallad med senapssås

Rosensallad med senapssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rosensallad med senapssås

12 ingredienser

Har du några sorters sill över från julbordet? Bjud på en läcker sillunch och servera sillarna med rosensallad och senapssås.

Ingredienser

portioner
  • olika sorters sill från julbordet
  • 4 dl potatis, kokt kall
  • 4 dl inlagda rödbetor
  • 2 dl ättiksgurka
  • 2 dl syrligt äpple
  • 0,75 dl purjolök, finhackad
  • 0,75 dl rödlök, finhackad
  • 1 ägg, hårdkokt

dressing:

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk söt senap
  • 1 tsk örtsalt

Gör så här

  1. Hacka potatis, rödbetor, ättiksgurka och äpple i tärningar. Finhacka sedan purjolök och rödlök. Skala ägget och skär det i klyftor.
  2. Blanda potatis, rödbetor, ättiksgurka, äpple, purjo och rödlök till salladen i en stor skål. Dekorera med äggklyftor.
  3. Rör samman gräddfil, majonnäs, örtsalt och senap till såsen. Servera med olika sorters sill från julbordet.