Rosen- och grönkål med mozzarella och kvarg

4 röster
4 portioner som tillbehör
4 portioner som tillbehör
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rosenkål
  • 250 g grönkål
  • 1 rödlök
  • 3 dl kvarg
  • 125 g mozzarella
  • 1 äggula
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 kvistar timjan
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Ta bort eventuella fula blad och skaftet på rosenkålen. Skär dem i tunna skivor. Grovhacka grönkålsbladen och skiva löken.
  2. Lägg kvarg och mozzarellaost i en skål. Mosa osten med en gaffel och blanda in i kvargen, tillsätt äggulan.
  3. Mortla de skalade vitlöksklyftorna tillsammans med repade blad av timjan. Blanda ner det tillsammans med osten och kvargen.
  4. Rör ner olivoljan, de tar en stund innan det blandar sig men det blandar sig till slut. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Blanda ner kål och lök, rör om ordentligt.
16 mars 2018

Fler goda recept