Läskande rosésangria med jordgubbar

Läskande rosésangria med jordgubbar
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Läskande rosésangria med jordgubbar

8 ingredienser

10 m + tid i kyl

Få saker är så gott som en svalkande sangria en varm sommarkväll. Den här varianten på sangria är inte riktigt lika söt som den klassiska med rödvin, utan lite fräschare, mer läskande och så god! En perfekt alkoholfri drink till sommarens festligheter och grillkvällar.

Ingredienser

portioner8 - 10 glas
  • 75 cl rosévin (med eller utan alkohol)
  • 5 dl kolsyrat vatten (eller sockerdricka för en sötare variant)
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 limefrukt
  • 250 g jordgubbar
  • 2 kanelstänger
  • 0,5 kruka färsk mynta

Gör så här

  1. Skiva citrusfrukterna och skär jordgubbarna i kvartar. Lägg frukten i en tillbringarna tillsammans med kanelstänger och mynta. Häll över vinet och låt stå och dra en timme i kylskåp.
  2. Häll över kolsyrat vatten eller sockerdricka innan servering.