Mammas fiskgratäng

Mammas fiskgratäng
Foto: TV4

Mammas fiskgratäng

Av: Rose-Marie Eriksson

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

Allt-i-ett-lådor är så praktiska! Och goda, prova den här fiskgratängen med svamp och tomat!

Ingredienser

portioner
  • 600-800 g färsk vit fisk (eller djupfryst)
  • 2 krm citronpeppar
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 250 g svamp
  • 1 kg mjölig potatis
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tomater
  • smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg tinade fiskfiléer i en smord ugnssäker form. Krydda med citronpeppar och ½ tsk salt.
  3. Tillaga 5-7 min i ugnen, eller täck med plastfolie och mikra på max 750 W ca 4 min. Häll av vattnet från fisken.
  4. Vispa ihop vetemjöl och mjölk. Koka upp under omrörning och tillsätt 1 ½ tsk smör och buljongtärningen. Låt såsen koka några minuter.
  5. Fräs svampen i lite smör. Blanda ner den i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och mosa.
  7. Vispa ner varm mjölk och 2 tsk smör. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skeda upp moset runt fisken i formen och häll såsen över fisken.
  9. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå såsen. Höj temperaturen till 250 grader.
  10. Ställ formen i övre delen av ugnen och gratinera 5-10 min eller tills moset blir brunt i topparna.
  11. Servera gratängen med rivna morötter eller en grönsallad.