Rörbomb - chokladmousse med en touch av chili

Rörbomb - chokladmousse med en touch av chili
Foto: TV4

Rörbomb - chokladmousse med en touch av chili

Av: Malin - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

35 m + 2 h

Het chokladmousse i ett skal av marmorerad choklad. Serveras med färska bär.

Dryck: Commandaria (2040)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Skal

  • 100 g vit bakchoklad
  • 100 g mörk choklad
  • 4 plastark som går att böja
  • plastfolie och tejp

Mousse

  • 200 g mörk choklad med chilismak
  • 2 äggulor
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 msk vatten
  • 3 dl vispgrädde

Tillbehör

  • 200 g blandade bär
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

Rör

  1. Klipp till plastarken så att de när de böjs runt bildar ett rör av ”glasstorlek”. Detta blir din form.
  2. Smält vit choklad i ett vattenbad och pensla lite slarvigt på arket. Smält den mörka chokladen och pensla även detta, men så att arket blir heltäckande.
  3. Rulla runt till ett rör och tejpa ihop. Pensla en rundel choklad på plastfolie, ställ röret och linda runt plasten runt röret. Upprepa för övriga rör, ställ sen in allt i kylskåpet för att stelna.

Mousse

  1. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Vispa äggulor och socker kraftigt så att smeten blir vit. Blanda i vattnet. (vatten kan bytas ut mot smaksättare, t.ex. kaffe, cognac etc.)
  3. Vispa grädden löst och rinnigt (för ett smalare alternativ, hårdvispa 1,5 dl vispgrädde och rör sen ner 1,5 dl matlagningsgrädde).
  4. Blanda ner den smälta chokladen i ägg- och sockersmeten. Rör ner grädden, lite i taget.
  5. Ta ut rören ur kylskåpet, häll i moussen och ställ in i kylen igen.
  6. Vid servering, garnera med färska bär samt lite chiliflakes.