Dragonströmming med mandelpotatis

Dragonströmming med mandelpotatis
Foto: Ingvar Eriksson
Roland Persson KK
Roland Persson KK

Dragonströmming med mandelpotatis

Av: Roland Persson

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

Servera gärna denna dragonströmming med pressad mandelpotatis.

Roland lagade även

Rostad sparris med ruccolapesto

Apelsin- och rosmarinmarinerad lax

Salviakroppkakor med pancetta

Timjan- och rödvinspäron

Ingredienser

portioner
  • 800 g strömmingsflundror
  • 4 kvisttomater
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 salladslökar
  • 0,5 kruka dragon
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron
  • 600 g mandelpotatis
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Dra skinnet av strömmingen.
  3. Skala tomaterna (det går lättast om man först doppar dem i kokande vatten) och skär i fyra delar.
  4. Kärna ur och skär därefter i mindre bitar.
  5. Skär chilin i 1 mm tjocka tärningar.
  6. Finhacka schalottenlöken och vitlöken.
  7. Skiva salladslöken och plocka bladen från dragonen.
  8. Salta och peppra strömmingsfiléerna och stek dem hastigt i olivolja på båda sidor.
  9. Lägg upp på serveringsfat.
  10. Fräs lök och vitlök lätt i olivolja.
  11. Tillsätt tomater, salladslök och chili och allra sist dragonblad och salt.
  12. Fördela över strömmingen och servera till pressad kokt mandelpotatis.