Stekt blodkorv med rimmat fläsk och äpple och rårörda lingon

3 röster
4

En klassisk husmanskost med korv.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 7 m svintarm
  • 200 g späck i tärningar
  • 2 st äpplen
  • 1 l svinblod
  • 2 msk honung
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • kryddor tex malen ingefära nejlikor

Gör så här

  1. Tärna äpplena fint. Blanda äpplena med blodet och späcket. Tillsätt honung och kryddor.
  2. Vispa i mjölet smaka av med salt och peppar.
  3. Fyll sedan tarmarna och ånga korven i hela längder tills den har stelnat – låt svalna.
  4. Skär sedan portionsbitar som stekes och serveras med t ex stekt rimmat fläsk, äpple och rårörda lingon.
15 oktober 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept