Lammkorv med rotselleri pure och kantareller och rostat rökt sidfläsk

0 röster
4

Hemmagjord korv är godare än godast.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 m fårfjälster
  • 400 g ammfärs
  • 100 g malet späck
  • 100 g malet rimmat fläsk
  • 100 g malet fläsk hals
  • 2 tsk sambal olek
  • 5 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 30 g färska örter tex timjan, persilja,
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skala och skiva schalottenlöken och vitlöken som sedan smältes i smör och mixas låt svalna.
  2. Blanda köttet i blandare med vinge ha sedan i löken och hackade kryddor salt och peppar låt sedan blandas tills det blir en homogen massa blanda i cirka 2 dl vatten.
  3. Gör sedan ett stekprov och smaka av smeten innan man stopparkorvarna gärna med korv horn fyll tarmarna och knyt sedan korvarna i portionskorvar som sedan stekes eller grillas.
  4. Vid servering serveras tex med rotselleri pure med kantareller och rostat rökt sidfläsk.
15 oktober 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept