Papa Doc Special

4

Du behöver

Grillad fläskkarré:

  • 600 g fläskkarré i skivor
  • 3 msk olivolja
  • 2 kvistar rosmarin, hackade
  • 3 kvistar timjan, hackade
  • salt och nymalen vitpeppar

Vitvinssås:

  • 0,5 flaska vitt vin
  • 1 st pressad limefrukt
  • 1 st pressad apelsin
  • 2 st vitlöksklyftor, skivade
  • 1 st schalottenlök, hackad
  • 150 g smör
  • salt och lite torkad chili

Tillbehör:

  • 1 burk kikärter
  • 2 st avocadofrukter
  • 1 st ananas varav halva till dekoration
  • 2 st vitlöksklyftor, skivade
  • olivolja att steka i
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka gräslök
  • 1 tsk torkad chili och lite salt

Gör så här

  1. Grillad fläskkarré: Gör en marinad av olivolja, örter, salt och vitpeppar. Låt köttbitarna ligga i marinaden en stund och grilla dem sedan tills de blir genomstekta.
  2. Vitvinssås: Blanda vin, citrussaft, vitlök och schalottenlök i en kastrull. Koka ihop tills endast lite återstår. Rör ner smöret och sila såsen. Smaka av med salt och chili.
  3. Tillbehör: Skala, kärna ur och skär avocadofrukterna i bitar. Dela ananasen mitt itu. Skala den ena halvan, ta bort stammen och skär fruktköttet i bitar. Fräs vitlöken i olivoljan, tillsätt kikärter, ananas och avocado. Hacka örterna och blanda i. Smaka av med chili och salt.
  4. Vid serveringen, skär den återstående ananasen i 4 klyftor och lägg upp på tallrikar. Lägg också upp köttet med de frästa frukterna ovanpå. Skeda såsen runt och dekorera med lite koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept