Rabarber- och mandelkaka

Roland Persson KK

Rabarber- och mandelkaka

Av: Roland Persson

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

Rabarber- och mandelkaka med kardemumma, serverad med citronmelissmetana och hallon.

Se fler recept från Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner

Mandelkaka

  • 50 g smör
  • 150 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 krm malen kardemumma
  • 200 g rabarber

Citronmelissmetana

  • 3 dl smetana
  • 0,5 dl citronmelissjuice
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk limefrukt, juice

Gör så här

Rabarberkaka

  1. Blanda smör och mandelmassa mjukt med visp.
  2. Vänd sedan i äggen lite i taget och till sist mjölet, bakpulver och kardemumma.
  3. Skär rabarber i mindre bitar.
  4. Fördela smeten i portionsskålar tryck sedan i rabarberbitar.
  5. Baka av i ugn 175 grader i cirka 15 minuter, låt sedan svalna.

Citronmelissmetana

  1. Mixa honung ,citronmelissjuice, florsocker, vaniljsocker och limejuice med smetana.
  2. Servera kakan med citronmelissmetana och färska hallon.