Rökt vildandsbröst, serveras med löjrom och crème fraiche

Rökt vildandsbröst, serveras med löjrom och crème fraiche
Foto: TV4

Rökt vildandsbröst, serveras med löjrom och crème fraiche

Av: Fredrik - Strängnäs Mariefred

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

20m

Snabblagad förrätt med rökt vildandsbröst, löjrom, crème fraiche och rödlök, serveras med smörstekt bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 rökta vildandsbröst
  • 80-100 g löjrom (eller sikrom)
  • crème fraîche, en klick per portion
  • 1 rödlök. finhackad
  • 4 skivor formfranska
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Skiva andbröstet i tunna skivor och lägg på fyra tallrikar.
  2. Lägg en klick löjrom, cremé fraiche och den finhackade löken bredvid bröstet.
  3. Stek formfranskan i rikligt med smör.
  4. Lägg brödet på hushållspapper så fettet rinner av. Dela brödet diagonalt och lägg på tallriken.
  5. Garnera med något grönt om så önskas.