Rökt lax panerad med pumpernickel

Rökt lax panerad med pumpernickel
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rökt lax panerad med pumpernickel

10 ingredienser

Ibland får det inte ta lång tid att laga mat. Då kan du panera laxskivor och steka, det tar inte många minuter.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor rökt lax, stora
  • 2 dl pumpernickel, smulad
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk chilipeppar
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning

Till servering:

  • grönsaker, strimlade
  • hovmästarsås

Gör så här

  1. Smula pumpernickeln ytterst fint eller kör den i mixer. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll mjölet i en annan djup tallrik. Häll pumpernickelsmulorna i en tredje och blanda med chilipeppar, salt och peppar.
  2. Panera laxskivorna först i mjöl, sedan i ägg och sist i smulblandningen. Lägg på en skärbräda så de får stelna lite innan de ska stekas.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och stek laxskivorna på medelvärme. Servera på en bädd av strimlade grönsaker och bjud hovmästarsås till.