Rökt fisk och ljummen betsallad med valnötter, pepparrot och kapris

0 röster
30 m
4

Den här salladen är perfekt att servera på sommarbuffén, tillbehör en midsommarlunch eller som vegorätt. I det här receptet serveras den till rökt fisk!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 knippe betor
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung
  • salt och vitpeppar
  • 1 påse machesallad eller mixsallad
  • 1 dl pepparrot, riven
  • 2 dl smetana
  • 2 msk kapris
  • 1 dl valnötter, rostade
  • 4 port rökt fisk, som röding eller böckling

Gör så här

  1. Skala och koka betorna. Dela betorna och värm sakta i smör, honung, salt och vitpeppar.
  2. Lägg ut sallad på tallrikar och fördela de ljumna betorna över salladen. Toppa med nyriven pepparrot, en klick smetana, kapris och valnötter.
  3. Värm den rökta fisken lite snabbt på grillen och servera tillsammans med salladen.
24 juni 2016

Laddar fler recept