Rökt fisk med legymsallad

Rökt fisk med legymsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rökt fisk med legymsallad

8 ingredienser

En perfekt sommarlunch. Bönorna kan bytas ut mot ärter.

Ingredienser

portioner
  • 2 rökta fiskar (sik, makrill eller torsk)

Sallad:

  • 1 förp frysta brytböner [ca 250 g]
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl grädde, uppvispad
  • 2 tsk curry
  • 2 syrliga äpplen, tärnade
  • 1 msk gräslök, hackad

Gör så här

  1. Ge bönorna ett hastigt uppkok, spola sedan i kallt vatten och låt rinna av. Blanda dressingen. Lägg i äpplen, bönor och strö över gräslök.
  2. 2.
  3. Slå in fisken i folie och värm den en stund i ugnen tills den doftar nyrökt.