Rökt andbröst med waldorfsallad

Rökt andbröst med waldorfsallad
Foto: TV4

Rökt andbröst med waldorfsallad

Av: Emma - Jönköping

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30m

Fina skivor av rökt andbröst serveras med krispig sallad med smak av äpple och senap.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 rökta andbröst

Waldorfsallad

  • 1 dl gräddfil
  • 2 äggulor
  • 2 tsk osötad fransk senap
  • 300 g rotselleri
  • 2 dl valnötter
  • 2 äpplen (syrliga)
  • romansalladsblad

Gör så här

  1. Skär upp brösten i jämna och fina skivor.

Waldorfsallad

  1. Rör ihop gräddfil, äggulor och osötad fransk senap till såsen.
  2. Skala och skär rotselleri i tändstickssmala strimlor.
  3. Ge ge strimlorna ett hastigt uppkok i vatten.
  4. Häll av vattnet, spola sellerin med kallt vatten och låt rinna av.
  5. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
  6. Gnugga bort en del av skalet genom att gnida kärnorna i en handduk eller hushållspapper.
  7. Hacka nötterna grovt.
  8. Skär äpplena i fina tärningar.
  9. Blanda äpplen, valnötter och selleri i såsen.
  10. Servera på några romansalladsblad.