Rökig och het rödvinssås

Rökig och het rödvinssås

0

12 ingredienser

30 min

Att göra egen rödvinssås är inte alls så svårt som man kan tro, dessutom kan den preppas i god tid inför middagsbjudningen. Överraska smaklökarna genom med en lagom het pepparsås med rökig karaktär från chipotle.

Tabasco Chipotle

TABASCO® Chipotle pepparsås

Karakteristisk rökig smak med lagom dos hetta. Doftar trä, tjära och viss sötma.

Ingredienser

portioner4
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk torkad timjan (eller 1 timjankvist)
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk rörsocker
  • 3 dl rött vin (oekat)
  • 1-2 tsk TABASCO® Chipotle pepparsås
  • 3 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller koncentrerad fond)
  • majsstärkelse, till redning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala, dela och grovhacka löken. Skala och grovhacka vitlöken.
  2. Fräs lök och vitlök i hälften av smöret i en kastrull ca 3 minuter tills det mjuknar utan att ta färg. Tillsätt timjan, lagerblad och socker. Fortsätt fräsa tills sockret har karamelliserat. Häll på vin och TABASCO® Chipotle pepparsås. Koka upp och sjud utan lock tills halva mängden återstår. Häll på buljongen. Sjud tills halva mängden återstår. Sila såsen.
  3. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör ner resten av smöret.
  4. Tips! Den rökiga rödvinssåsen är god i all enkelhet till stekt/grillat kött och en fräsch grönsallad, men det är inte fel att komplettera med en krämig, vitlöksdoftande potatisgratäng!
TIPS!
läs mer
Grillspett med raw slaw och jordnötssås

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer