Rökig korvtoast med pepparrot

Rökig korvtoast med pepparrot
Foto: TV4

Rökig korvtoast med pepparrot

Av: Rebecka - Falun

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30m

Smörstekt bröd toppas med krämig röra med syrligt äpple, rökig korv och pepparrot.

Dryckesförslag: Vin "A mano"

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 300 g Gustafskorv
  • 1 äpple
  • 0,5 rödlök
  • 7 cm purjolök
  • 2 dl majonnäs
  • färsk pepparrot, riven (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 4 skivor formfranska
  • smör, till stekning

Servering

  • rucolasallad
  • crema di balsamico
  • körsbärstomater
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Skär Gustavskorven i små kvadratiska bitar.
  2. Skala och riv äpplet.
  3. Hacka rödlök och purjolök fint.
  4. Blanda allt i en skål tillsammans med majonnäsen.
  5. Smaka av med riven pepparrot, salt och peppar.
  6. Stek brödet, i smör, på båda sidor

Vid servering

  1. Toppa det nystekta brödet med korvröran.
  2. Servera med ruccola, tomat, balsamicocreme samt en kvist persilja.