Rödvinsmarinerad sill

Rödvinsmarinerad sill
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rödvinsmarinerad sill

9 ingredienser

Sillen blir mörk och vacker av rött vin och farinsocker. Det är roligt och vackert när sillsorterna ser lite olika ut.

Ingredienser

portioner
  • 4 inläggningssillfiléer
  • 1,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl farinsocker
  • 4 msk vatten, ljummet
  • 2 msk matolja
  • 4 msk rött vin
  • 4 msk ketchup
  • 2 msk gul lök, hackad
  • 0,5 rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Rör ner matolja, rödvin och tomatketchup i ättikslagen. Låt den kallna.
  2. Hacka löken. Varva filéerna och löken i en glasburk och slå lagen över. Låt sillen stå kallt i 2-3 dygn.
  3. Skär sillen i sneda bitar. Sila över lite av marinaden och garnera med nyhackad rödlök.