I samarbete med Ingelsta Kalkon

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

30 m + tid i kyl
4
Ingelsta Rödvinsmarinerad kalkonbröstfile
Foto: Ingelsta kalkon

Kalkonfilén blir extra saftig när den får marineras över natten. En festmåltid som går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan.

10 april 2017
30 m + tid i kyl
4

Du behöver

  • 800 g kalkonbröstfilé från Ingelsta kalkon
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 dl rödvin
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • färska örter (basilika, timjan, rosmarin, dragon)

Gör så här

  1. Bryn kalkonfilén runt om i stekpanna, krydda med salt och peppar. Häll på hälften av rödvinet och låt koka i 20 minuter tills köttet är färdigt.
  2. Blanda övriga ingredienser i dubbla plastpåsar. Lägg den varma filén och stekskyn i marinadpåsen. Låt kallna och sedan marinera i kylskåp 1 dygn.
  3. Skiva upp den kalla filén, servera med rotfruktsgratäng och eventuellt rödvinssky.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Ingelsta Kalkon

Visa alla recept från Ingelsta Kalkon