Rödspätta med rödbetor

Rödspätta med rödbetor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rödspätta med rödbetor

11 ingredienser

Rödbetor med sin lilla fina sötma passar utmärkt till många sorters fisk, inte minst till rödspätta. Potatismos på mandelpotatis med örter är en sann njutning! Variera det gröna: dill, timjan, rucola, basilika eller salvia, efter vad du har hemma.

Ingredienser

portioner
  • 700 g rödspätta, filéad
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 12 rödbetor

Mandelpotatismos:

  • 800 g mandelpotatis
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 2-3 msk örtgrönt, finhackat
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Halvera rödbetorna och lägg dem i en form med snittytorna upp. Pensla dem med lite smält smör och ugnsbaka dem mjuka, ca 30 minuter, beroende på storlek.
  2. Skala potatisen och koka den mjuk. Låt den ånga av.
  3. Smält smöret och rör ner mjölken. Tillsätt det kryddgröna. Vill du ha ett ljusgrönt mos, mixa med stavmixer. Pressa potatisen, späd med mjölken och smaka av med salt och peppar.
  4. Torka fisken ren. Hetta upp en klick smör och stek filéerna gyllenbruna. Salta och peppra. Servera med rödbetor och mos.