Rödkålssallad med rostat ris och jordnötter

9 röster
25 m
4

Rödkålssallad med asiatiska smaker från lime, chili, ingefära och jordnötter.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 dl jasminris
  • 0,5 rödkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime
  • 1 röd chili
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl jordnötter

Gör så här

  1. Rosta riset i en torr panna tills det fått gyllenbrun färg. Låt svalna och krossa i en mortel.
  2. Finstrimla kålen. Skala och strimla morötterna. Blanda med fisksås, pressad lime, ingefära och skivad röd chili.
  3. Toppa salladen med koriander, mortlat ris och hackade jordnötter.
28 april 2018

Fler goda recept