Rödkålssallad med ädelost och senapsdressing

Rödkålssallad med ädelost och senapsdressing

0

18 ingredienser

40 min

Rödkålssallad med krämig ädelost, picklat äpple, karamelliserade nötter och sötsyrlig dressing. Lika god till en bit grillat som till julbordet - en sallad som funkar året om helt enkelt.

Kikkoman Sushi-risvinäger

Kikkoman Sushi-risvinäger

Syrlig smak med söt eftersmak och lite sälta. Perfekt till sushiris, picklade grönsaker eller marinader.

Ingredienser

portioner6
  • 250 g rödkål
  • 100 g ädelost (t ex St Agur)
  • 65 g rucolasallad
  • salt
  • svartpeppar

Picklade äpplen

  • 0,75 dl Kikkoman sushi-risvinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk timutpeppar
  • 1 syrligt äpple

Karamelliserade nötter

  • 100 g valnötter
  • 1 msk dadelsirap
  • TABASCO® Habanero pepparsås
  • Maldon havssalt

Senapsdadeldressing

  • 1 msk Grey Poupon old style dijonsenap
  • 0,5 msk Kikkoman sushi-risvinäger
  • 0,5 msk dadelsirap
  • 0,5 dl matolja
  • ev 1 msk vatten

Gör så här

  1. Picklat äpple
    Börjad med de picklade äpplena. Koka upp sushi-risvinäger, vatten och timutpeppar i en kastrull. Låt svalna. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Lägg ner dem i lagen. Låt stå minst 1 timme.
  2. Karamelliserade nötter
    Bryt valnötterna i mindre bitar. Rosta dem i en torr, het stekpanna. Blanda ihop dadelsirap och några stänk TABASCO® Habanero pepparsås. Ringla sirapen på nötterna och karamellisera på medelvärme. Bred ut nötterna på bakplåtspapper. Strö över havssalt. Låt svalna.
  3. Senapsdadeldressing
    Rör ihop dijonsenap, sushi-risvinäger och dadelsirap. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Tillsätt eventuellt vatten för en lösare konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla rödkålen. Smula ädelosten. Lägg i en skål tillsammans med rucolan. Häll på dressingen och blanda ordentligt.
  5. Lägg upp salladen på ett fat. Stick ner de picklade äppelskivorna. Strö över nötterna.
TIPS!
läs mer
Koreansk råbiff med majo

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Kikkoman hittar du här!

Läs mer