Rödkål med äpple

Rödkål
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rödkål med äpple

9 ingredienser

Äpplena ger fin smak till rödkålen.

Ingredienser

portioner
  • ca 1 kg rödkål
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 6 hela nejlikor
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 4-5 äpplen (syrliga)
  • 2 msk svartvinbärsgelé

Gör så här

  1. Strimla kålen och skär löken i klyftor.
  2. Fräs lök och kål med matfett i en gryta. Tillsätt kryddnejlikor, socker, vinäger och salt och sjud under lock en halvtimme.
  3. Skala och klyfta äpplena. Tillsätt dem och gelén och koka tills kålen är mjuk.