Rödbetssallad, Niklas Ekstedts recept

Niklas ekstedts rödbetssallad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Rödbetssallad, Niklas Ekstedts recept

8 ingredienser

45 m

Underbar rödbetssallad som komponeras med syrligt äpple och pepparrot! 

Receptet är från boken Niklas jul av Niklas Ekstedt, Triumf Förlag.
 

Ingredienser

portioner
  • 500 g rödbeta
  • 1 rödlök
  • 2 krispiga äpplen (t ex Granny Smith)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 färsk pepparrot, riven [0,5 dl]
  • rödbetsgroddar, till garnering (kan uteslutas eller bytas mot smögåskrasse)

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. 
Skala och tärna dem.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Skala, kärna ur och tärna 
äpplena.
  3. Blanda majonnäs, crème fraiche och senap. Smaka upp med salt och peppar. 
Häll detta i en skål.
  4. Toppa med rödbetor, hackad rödlök, äpplen och riven pepparrot. (Vänd 
eventuellt ihop.)
  5. Garnera gärna med rödbetsgroddar.