Rödbetssallad, Markiz Taintons recept

Markiz Talhaoui

Rödbetssallad, Markiz Taintons recept

8 ingredienser

20 m

En fräsch och god rödbetssallad med avokado, citron och hasselnötter.

Ingredienser

portioner
  • 300 g rödbeta
  • 2 avokador
  • 2 msk citron, saften
  • 1 msk honung, flytande
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl hasselnötter

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Rosta halva mängden i ugnen på 175 grader i ca 5-8 minuter.
  2. Mosa avokado och blanda med det bakade och råa betorna. Tillsätt sedan citronsaft och honung. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
  3. Rosta hasselnötterna och krossa dem grovt.
  4. Servera rödbetssalladen med det rostade hasselnötterna.