Rödbetshummus - se & gör

15 m
4
Spela video Rödbetshummus - se & gör
Foto: TV4
15 m
4

Du behöver

  • ca 400 g kikärter (1 burk)
  • 2 rödbetor, kokta och tärnade
  • 2 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • 3 msk neutral olja
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • ev. en skvätt vatten
  • 1 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Lägg ner avrunna kikärtor och tärnade rödbetor i en mixer. Du kan skala kikärtorna innan om du vill ha en extra slät hummus.
  2. Tillsätt tahini och spiskummin. Hacka vitlöksklyftan grovt och lägg ner i mixern. Pressa ner citronsaften.
  3. Slå på neutral olja, olivolja och salt. Mixa allt tills det är helt slätt, ungefär i 3 minuter. Späd med en skvätt vatten om du tycker att hummusen är för fast.
  4. Häll upp i en fin serveringsskål och hacka persilja. Toppa hummusen med olivolja, tahini och persiljan. Klart!
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept