• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rödbetsburgare med vitlökssås

Rödbetsburgare med vitlökssås

5 steg att laga

20 ingredienser

30 m

Vegetarisk burgare på rödbetor och vita bönor, serveras med en krämig vitlökssås och klassiska tillbehör. Magiskt gott till fredagsmys och helgmiddag!

Ingredienser

portioner4 portioner

Rödbetsburgare

  • 400 g rödbeta [ca 3 st]
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 400 g vita bönor [1 burk]
  • 2 tsk malen spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja, att pensla med

Vitlökssås

  • 2 dl Planti Greek Style Gurt Natural
  • 0,5 dl vegansk majonnäs
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 2 tsk agavesirap
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 tomat, skivad
  • 30 g

Gör så här

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till vitlökssåsen i en skål. Låt stå i minst 10 minuter.
  2. Skala och riv rödbetorna fint och krama ur så mycket vätska det går. Riv vitlöksklyftan fint. Lägg allt i en skål. Blanda ner havregryn och majsstärkelse.
  3. Häll av spadet från bönorna. Skölj i vatten och låt rinna av. Mosa bönorna med en gaffel och blanda med rödbetorna. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
  4. Forma smeten till burgare, pensla med lite olja och stek gyllene.
  5. Servera i hamburgerbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat och vitlökssås.