Rödbetsburgare med vitlökssås

Planti Rödbetsburgare med vitlökssås
Foto: Planti

Rödbetsburgare med vitlökssås

20 ingredienser

30 min

Vegetarisk burgare på rödbetor och vita bönor, serveras med en krämig vitlökssås och klassiska tillbehör. Magiskt gott till fredagsmys och helgmiddag!

Planti Greek Style Gurt
Planti greek style gurt produkt

Planti Greek Style Gurt

Allt du kan förvänta dig av en matgurt - fyllig, mild och härligt krämig.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Rödbetsburgare

  • 400 g rödbeta [ca 3 st]
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 400 g vita bönor [1 burk]
  • 2 tsk malen spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja, att pensla med

Vitlökssås

  • 2 dl Planti Greek Style Gurt
  • 0,5 dl vegansk majonnäs
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 2 tsk agavesirap
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 tomat, skivad
  • 30 g salladsblad

Gör så här

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till vitlökssåsen i en skål. Låt stå i minst 10 minuter.
  2. Skala och riv rödbetorna fint och krama ur så mycket vätska det går. Riv vitlöksklyftan fint. Lägg allt i en skål. Blanda ner havregryn och majsstärkelse.
  3. Häll av spadet från bönorna. Skölj i vatten och låt rinna av. Mosa bönorna med en gaffel och blanda med rödbetorna. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
  4. Forma smeten till burgare, pensla med lite olja och stek gyllene.
  5. Servera i hamburgerbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat och vitlökssås.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Planti pastasås med champinjoner

Fler tips från Planti!

Här hittar du fler goda vegorecept från Planti!

Läs mer