Rödbetsbiffar med linser och kikärtor

40 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 förp färdigkokta kikärtor
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 0,75 dl ströbröd
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 rödbetor
  • 1 msk rapsolja
  • 4 tortillabröd (medium)
  • 1 avokado
  • sallad

Vitlökssås

  • 2 dl matyoghurt (8 %)
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
  2. Mosa sköljda och avrunna kikärter grovt med en gaffel i en skål. Tillsätt linserna och mosa ihop med pressad vitlök, ströbröd, mjöl, salt och peppar.
  3. Skala rödbetor och riv dem grovt. Hacka sedan den del av rödbetan du håller i. Blanda ner i smeten. Smaka av och krydda ev. lite till.
  4. Forma små biffar och stek i olja på båda sidor tills de fått fin färg.
  5. Blanda ihop yoghurt och vitlök, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera rödbetsbiffarna i tortillabröd med skivad avokado, sallad och vitlökssås.
Tips!
ViktVäktarna Pasta carbonara med kalkonbacon

Fler tips från WW ViktVäktarna

18 december 2017