I samarbete med ViktVäktarna

Rödbetsbiffar med linser och kikärtor

6 röster
4
ViktVäktarna  Rödbetsbiffar med linser och kikärtor
Foto: ViktVäktarna
4

Du behöver

  • 1 dl torra röda linser
  • 1 förp konserverade kikärter
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 0,75 dl ströbröd
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 färska rödbetor
  • 1 msk rapsolja
  • 4 tortillabröd, medium
  • 1 avokado
  • sallad

Vitlökssås

  • 2 dl matlagningsyoghurt 8%
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
  2. Mosa sköljda och avrunna kikärter grovt med en gaffel i en skål. Tillsätt linserna och mosa ihop med pressad vitlök, ströbröd, mjöl, salt och peppar.
  3. Skala rödbetor och riv dem grovt. Hacka sedan den del av rödbetan du håller i. Blanda ner i smeten. Smaka av och krydda ev. lite till.
  4. Forma små biffar och stek i olja på båda sidor tills de fått fin färg.
  5. Blanda ihop yoghurt och vitlök, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera rödbetsbiffarna i tortillabröd med skivad avokado, sallad och vitlökssås.
Tips!
ViktVäktarna Pasta carbonara med kalkonbacon
18 december 2017

Fler goda recept