I samarbete med WW ViktVäktarna

Rödbetsbiffar med linser och kikärtor

39 röster
4

Vegetarian eller ej, det är alltid bra att ha några vegetariska biffar i rockärmen. Dessa är enkla att göra och riktigt smarriga. Dessutom passar de bra till det mesta, testa t ex i burgare eller till en matig sallad.​

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 förp färdigkokta kikärtor
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 0,75 dl ströbröd
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 rödbetor
  • 1 msk rapsolja
  • 4 tortillabröd (medium)
  • 1 avokado
  • sallad

Vitlökssås

  • 2 dl matyoghurt (8 %)
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
  2. Mosa sköljda och avrunna kikärter grovt med en gaffel i en skål. Tillsätt linserna och mosa ihop med pressad vitlök, ströbröd, mjöl, salt och peppar.
  3. Skala rödbetor och riv dem grovt. Hacka sedan den del av rödbetan du håller i. Blanda ner i smeten. Smaka av och krydda ev. lite till.
  4. Forma små biffar och stek i olja på båda sidor tills de fått fin färg.
  5. Blanda ihop yoghurt och vitlök, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera rödbetsbiffarna i tortillabröd med skivad avokado, sallad och vitlökssås.
Tips!
ViktVäktarna Pasta carbonara med kalkonbacon

Fler tips från WW ViktVäktarna

Laddar fler recept...