Röd kyckling i ugn - hela middagen på en plåt

koket.se
Röd kyckling i ugn - hela middagen på en plåt
Foto: TV4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Röd kyckling i ugn - hela middagen på en plåt

11 ingredienser

1 h

Kycklinglår som marineras med citronsaft, paprikapuré och sumak. Serveras med ugnsrostad potatis och citronklyftor. Smidig vardagsmat som sköter sig själv i ugnen.

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar (stora)
  • 2 citroner
  • 3 msk sumak
  • 2 dl paprikapuré
  • ca 2 dl vatten
  • 4 kycklinglår [ca 600 g]
  • 500 g fast potatis
  • 2-3 tomater
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft (har du inte varmluftsugn, höj temperaturen med ca 20 grader).
  2. Skala och finhacka löken och lägg i en bunke. Pressa över saft från 1 citron och ha i sumak och paprikapuré. Gnid in röran i kycklingen och låt marinera.
  3. Skiva under tiden potatisen i en halv centimeter tjocka skivor. Olja en plåt och sprid ut potatisen. Skiva även tomaterna och lägg ut den med. Salta och peppra.
  4. Lägg kycklingen ovanpå potatisen, slå på vatten och baka i ugn i cirka 45-60 minuter. Täck med aluminiumfolie sista 15 minuterna vid behov. Kontrollera att kycklingen är färdig. Köttsaften ska vara klar och inte rosafärgad när du skär i köttet. Servera med citronklyftor att pressa över.