Röd curry med vannameiräkor och skördegrönt

Röd curry med vannameiräkor och skördegrönt

16 ingredienser

30 min

Smakrik och god röd curry med stora räkor, blomkål och sockerärtor. Tips! Fräs alltid currypasta, så frigörs smakerna. Var också noga med att banka citrongräset för att det ska kunna dela med sig av alla aromer. Den rika umamidjupet fixar en japansk sojasås med mindre salt, men som inte ger mindre sälta för det.

läs mer
Kikkoman less salt

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g vannameiräkor (förkokta och ASC-märkta)
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 morot
  • 150 g blomkål
  • 75 g sockerärtor
  • 2 citrongräs
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 msk Kikkoman Less Salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • neutral rapsolja, till stekning
  • thaibasilika, till garnering
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tina räkorna om de är frysta.
  2. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skölj och skär moroten i slantar. Dela blomkålen i buketter. Strimla sockerärterna på längden. Banka på nedre delen av citrongräset med knivskaftet och gör en knut på det.
  3. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta tills det mjuknar. Rör ner currypastan och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt morot, blomkål, citrongräs, TABASCO® Sriracha pepparsås, grönsaksfond och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, 5–10 minuter. Lägg ner räkor och sockerärter när ca 2 minuter av koktiden återstår. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera currygrytan med basmatiris eller risnudlar. Garnera med thaibasilika.
  5. Tips! Ställ gärna fram TABASCO® Sriracha pepparsås på bordet för den som önskar mer.
TIPS!
läs mer
Koreansk råbiff med majo

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Kikkoman hittar du här!

Läs mer