Hemkokad hummer med stark hummersås

Hemkokad hummer med stark hummersås
Foto: TV4

Hemkokad hummer med stark hummersås

Av: Robin Österberg

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Lättlagad vardagslyx som passar till det mesta

Vin: Georg Breuer Riesling Sauvage

Ingredienser

portioner
  • 2 humrar, medelstora ca 600-800 gram

Lag

  • 2 l vatten
  • 0,5 dl salt
  • 1 sockerbit
  • 2 msk vinäger
  • dill, rikligt

Sås

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl majonnäs, lätt
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Skölj humrarna i kallt vatten. Koka upp lagen. Lägg i en hummer i taget med huvudet före i den kokande lagen och vänta att lägga i nästa tills vattnet har kokat upp ordentligt igen.
  2. De skall täckas av vatten och kokas i ca 20 minuter under lock.
  3. Den starka såsen tillagas enkelt genom att man blandar ingredienserna och låter stå i kylen minst en halvtimme innan servering.