Vit och grön sparris med serranoskinka

Vit och grön sparris med serranoskinka
Foto: TV4

Vit och grön sparris med serranoskinka

Av: Robin - Örebro

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

20 min

Vit och grön sparris med serranoskinka och hollandaisesås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 4 vita sparrisar
  • 8 gröna sparrisar
  • 12 skivor serranoskinka, tunna skivor
  • 2 dl salladsmix

Hollandaisesås

  • 200 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 citron, endast saften
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Fyll upp en stekpanna med vatten samt en klick smör. Lägg i sparrisen och låt precis koka upp och sedan stäng av och låt stå på eftervärme tills att de är lagom "al dente".
  2. Smält (skira) smöret. Passa så det inte bränns. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull.
  3. Värm kastrullen i en större fylld med vatten = vattenbad.
  4. Låt inte vattnet koka, utan håll cirka 98 grader.
  5. Rör hela tiden äggen tills de tjocknat något.
  6. Rör ned lite i taget av det smälta smöret.
  7. Vispa tills såsen tjocknar. Smaksätt med salt och vitpeppar.