Italiens fina semifreddo

Robert_efterrätt
Foto: TV4

Italiens fina semifreddo med smak av vanilj, vit choklad och färska hallon.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


21 augusti 2012
4

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl färska hallon
  • Riven vit choklad

Gör så här

  1. Börja med att separera äggen och vispa vitan till ett hårt skum.
  2. Vispa grädde, äggulorna, socker, florsocker och vaniljpulver till en vit, pösig smet.
  3. Vänd försiktigt ned den hårt vispade äggvitan i äggsmeten. 
  4. Häll upp i frystålig form och täck med plastfolie.
  5. Låt stå i frysen i 5-6 timmar, servera med hallonbalsamico, björnbär och riven vit choklad.
Kommentera receptet

Fler goda recept