Rispudding med mandeltäcke

Felix rispudding
Foto: Angelica Söderberg

Rispudding med mandeltäcke

7 ingredienser

20 m

Den här efterrätten fixar du i en handvändning! Så otroligt enkel och god - perfekt att dekorera med säsongens bär eller servera med en klassiker som saftsås!

Felix tipsar!
Felix - Risgröt - produktbild

Felix tipsar!

Krämig Risgröt från Felix är gjord på svensk mjölk och tillagad på klassiskt svenskt vis i Kumla.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g Felix risgröt
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl sötmandel, skivade (eller en mix av hackade nötter)
  • 1 vaniljstång
  • 1-2 tsk malen kardemumma
  • ca 1 msk smör

Gör så här

  1. Skär vaniljstången och skrapa ur innehållet i en kastrull. Blanda ihop alla ingredienser utom mandlarna och häll upp i små portionsformar. Toppa med den skivade mandeln eller nötterna.
  2. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
  3. Servera med saftsås, äppelmos eller färska bär.
TIPS!
Goda recept från Felix
Felix Himmelsk äppelpaj med knäckigt täcke

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix

Läs mer